/ Община Смолян
Ценители на изобразителното изкуство са готови да изкупят картини, които имат музейна и колекционерска стойност и да бъдат дарени на Художествената галерия в Смолян.

Първият функциониращ Областен център за обучение по безопасност на движението по пътищата ще бъде открит в Смолян

Това става ясно, след като Община Смолян дари на Художествената галерия картината „Бабини видини кули“ на видинския художник Пенчо Халачев. Секретарят Момчил Николов я дари на директора на галерията Иван Пеев.

Платното е от фонда на картинна галерия „Никол“. Собственикът й Николай Ангелов е споделил идеята, която се е зародила от ценители на изобразителното изкуство.  Картините ще бъдат изкупени от хора с възможности - фирми, бизнесмени, частни лица и институции.

В Смолян вече стартира процедурата по подмяна на печките на дърва с климатици

Ръководството на община Смолян е приело идеята да подпомогне културната институция в града, се казва в съобщение на пресцентъра на Община Смолян. Иван Пеев е избрал картините, които представляват интерес за галерията.

"Община Смолян помага за обогатяването на фонда на галерията. Това е поредното дарение за което благодаря много", посочи Пеев. Той се надява и други да се включат в това начинание.