БСП: Общинска цигарена фабрика е правен абсурд
БСП: Общинска цигарена фабрика е правен абсурд / netinfo
Искането на Славчо Атанасов да води преговори съвместно с председателя на Общинския съвет Йордан Кюмюрджиев за безвъзмездно прехвърляне на акциите на пловдивската цигарена фабрика от държавата на община Пловдив енелепо и абсурдно юридически Това заяви общинският съветник от левицата и юрист Тодор Кръстев по повод предложението за делегиране на правомощия за преговори с Министерството на икономиката и енергетиката, което внася на утрешната сесия пловдивския кмет.

ВМРО бяха част от управляващата коалиция, която съсипа пловдивската общинска икономика през последните осем години, заяви Тодор Кръстев. Той подчерта, че претенциите за безвъзмездно придобиване на акциине на “Булгартабак” в Цигарената фабрика са незаконосъобразни и натоварени с популизъм. Съветник юрист посочи, че това би накърнило интересите на частните акционери, а и специфичното поизводство на тютюневи изделия трудно се вписва в присъщите на общините стопански дейности.

От групата на левицата призоваха кмета да изпълни законовото изискване да внесе управленската си програма в Общинския съвет, вместо – цитирам – с популистки ходове да отклонява общественото внимание от належащите проблеми на града.