/ Община Пловдив

Пловдивските футболни клубове - Ботев, Локо, Спартак и Марица, се обединиха в подкрепа на идеята за изграждане на стадион „Пловдив“ и използването му след това. Това стана ясно след среща в Община Пловдив с представителите на ръководствата на футболните отбори.

Общината дава на Локомотив Пловдив стадиона и терен от 20 дка на концесия  

Желанието и на Община Пловдив, и на ръководствата на отборите, е градът да разполага със стадион, подходящ за провеждане на европейски и световни първенства. 

Намерението на всички е след обновяването на съоръжението, то да бъде използвано от футболните клубове, каквато е била идеята при първоначалното му изграждане в края на 80-те години,
 подчерта след срещата кметът Иван Тотев.

Футболните клубове ще имат собствени спортни бази, които и в момента стопанисват, където да могат да се играят срещи от вътрешното първенство, а големите дербита ще бъдат на стадион „Пловдив“.

Стадион Пловдив става изцяло футболен?

Припомням, че срещата се организира във връзка с намерението на държавата за изграждане на 4 футболни стадиона с оглед на кандидатстването на страната ни за предстоящите европейско и световно първенство.

Вече има и съгласието на лекоатлетическите клубове за изграждане на нов модерен стадион, който да се използва само за тях - на мястото на ученическия стадион с площ от над 35 дка с писта за бягане с 9 коридора и писта за загряване около 5-то игрище.

Предстои 200 000 лева от бюджета за стадион „Пловдив“ да бъдат прехвърлени за конкурс за лекоатлетическия стадион, като техническото задание за проектиране ще бъде съобразено и с отборите по лека атлетика.