/ БГНЕС
Репортаж на Искра Койчева
101406
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева
Среща, в която да се вземе решение за бъдещето на стадион "Пловдив", ще се проведе между футболните клубове на града на тепетата и местната управа.

Общината дава на Локомотив Пловдив стадиона и терен от 20 дка на концесия  

Поводът е изказването преди време на спортния министър Красен Кралев, който обяви, че ако отборите на "Локомотив" и "Ботев" не постигнат съгласие да играят мачовете си на стадион "Пловдив", държавата няма смисъл да инвестира в реконструкцията на мащабното съоръжение.

Днес кметът Иван Тотев заяви, че досега никой в Пловдив не е давал индикации, че няма да играе на стадиона и затова на предстоящата среща очаква и четирите пловдивски футболни клуба да се обединят по казуса.

Градоначалникът коментира и футболния мач довечера между отборите на "ЦСКА София" и "Ботев Пловдив", на която ще стане ясен вторият финалист за Купата на България, тъй като другият финалист - отборът на "Локомотив Пловдив", вече е ясен.

Стадион Пловдив става изцяло футболен?

Иван Тотев заяви още, че се очаква много скоро реалните строителни дейности на стадион „Христо Ботев“ да започнат. Парите, които ще бъдат осигурени, ще бъдат точно толкова, колкото трябва, за да се довърши спортното съоръжение, подчерта той.

Двете концесии на "Локомотив" - за стадиона  на Лаута, както и тази за детско-юношеска база на Локомотив в район "Тракия“, ще бъдат гласувани от местния парламент на 16 май.

Още от изказването на Тотев чуйте в звуковия файл.