/ БГНЕС
Бойко Борисов в Пловдив
97916
Бойко Борисов в Пловдив
  • Бойко Борисов в Пловдив
Стабилност и перспектива отчитат за България големите кредитни агенции, заяви на откриването на първия Пловдивски икономически форум премиерът Бойко Борисов. По думите му, съотношението 10% плосък данък и 25% ДДС е идеално за инвеститорите.

Той посочи, че близо 6% повече е износът в иновативните технологии и машиностроенето. Стабилен фискален резерв, бюджетен излишък и външен дълг от 25% дават по-големи переспективи за влизането за чакалнята на еврозоната, подчерта още премиерът.

Борисов предлага затваряне на всички граници в ЕС

Той припомни бунтовете на мигрантите в Харманли и Овча Купел по повод искания от БСП за вот на недоверие за провал на правителството в политиката в сферата на сигурността.

Гласуват вота на недоверие на 29 юни

В рамките на двудневния форум министър-председателят се срещна с представители на гръцкия бизнес. Гръцките инвеститори имат интерес да пренасочат нови капитали към България, подчертаха представители на 10 големи компании от южната ни съседка. Те посочиха, че България е привлекателна за бизнеса с ниските си данъци и добрите финансови показатели, които отчита.

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на гръцкия бизнес в рамките на двудневния Пловдивски икономически форум
netinfo

По време на разговорите бяха обсъдени и теми, свързани с банковата стабилност и данъчната политика на правителството.

Още чуйте в звуковия файл