/ пресцентър, Министерски съвет
Министър-председателят Бойко Борисов присъства на възобновяването на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. 

"Вие сте един от най-славните футболни клубове в България
, желаем ви много успехи и се надявам следващата година да прережем лентата на новото бижу на България".

Борисов дава рестарт на довършването на стадиона на "Ботев Пловдив"

Това заяви министърът на спорта Красен Кралев на официалната церемония за рестарта на строежа на новия стадион на ФК "Ботев Пловдив". 
 
Скандирания "КОЛЕЖА" изпратиха премиера Бойко Борисов, който предложи Общинският съвет в Пловдив да гласува символични комисионни такси за всички футболни клубове, за да не задлъжняват те към Общината.
 

Възобновяване на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 28 август 2019 г.
"За спортен комплекс стадион "Христо Ботев", дълговете са около 60 000 лв. годишно за концесионни такси", уточни премиерът. "Строителите да се стягат и да работят", каза още Борисов и заяви, че жълто-черният стадион ще отговаря на 4-та категория по стандартите на УЕФА.
 

Пресцентър: Министерски съвет


"Изпълнявам си обещанието - това е един исторически ден, който всички ще запомним". С това започна изявлението си пред всички ботевисти на събитието собственикът на ФК "Ботев Пловдив" Георги Самуилов.

Борисов инспектира стадиона на „Арда” в Кърджали (ВИДЕО)

Той благодари на кмета и областният управител на Пловдив, като уточни, че без тяхното съдействие, "канарчетата" нямаше да са толкова щастливи днес. Присъствието на премиера е показателно - имаме подкрепата и на държавата, каза още Самуилов.

пресцентър, Министерски съвет

Стотици привърженици на "Ботев"-Пловдив, президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, собственикът на клуба Георги Самуилов, изпълнителният директор Иван Йотков, областният управител на Пловдив Здравко Димитров и кметът на града Иван Тотев изчакаха близо половин час пристигането на министър председателя Бойко Борисов.

ОбС одобри: Дават на Локото стадиона и терен за спортна база в "Тракия"

Премиерът бе посрещнат пред входа на строежа на стадион "Христо Ботев" за официалната церемония по втората първа копка на строежа на новия стадион на най-стария футболен клуб в България. 

Общината дава на Локомотив Пловдив стадиона и терен от 20 дка на концесия  

Строителните дейности на съоръжението ще бъдат възобновени 62 месеца след внезапното им прекъсване през юни 2014 г. и същевременно 4 дни преди изтичането на обещания от собственика на клуба Георги Самуилов срок 1 септември. 

Дарик Пловдив

След години на празни надежди и поредица неизпълнени обещания за подновяване на строежа, десетки хиляди привържениците на "Ботев" в град Пловдив тръпнат в очакване да видят отново любимия си фуболен отбор на стадион "Христо Ботев", който вече ще се казва "Инса Арена".

Каква ще е съдбата на пловдивските стадиони?

Липсата на собствен стадион е големият бич в последните 5 години както за “жълто-черната” публика, така и за самия клуб, а не на последно място и за футболистите на отбора.

Тренировъчната база в Коматево, на която "Ботев" играе домакинските си мачове, е твърде недостатъчна като капацитет, за да приюти почитателите на отбора, както и крайно неудобна от логистична гледна точка.

Премиерът посети и сградата на Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, за която миналата година правителството отпусна 600 000 лв. за основен ремонт, съобщава пресслужбата на кабинета.

Министерски съвет

"Радвам се, че се строи здраво", заяви премиерът Борисов и акцентира върху значителните средства, предназначени за образователна инфраструктура. За нас образованието е основен приоритет, включително духовното, добави още министър-председателят Борисов.
 

Към настоящия момент голяма част от ремонтните дейности на Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“ са реализирани. Сменени са старите покриви, които са били в много тежко състояние. Сменена е и отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. Учебните помещения са в процес на подготовка за започването на нормален учебен процес. За нас образованието е основен приоритет, включително духовното.

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 28 август 2019 г.

Към настоящия момент голяма част от ремонтните дейности в Семинарията са реализирани. Сменени са старите покриви, които са били в много тежко състояние. Сменена е и отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. Учебните помещения са в процес на подготовка за започването на нормален учебен процес.
 

Пловдивската духовна семинария „Св. Св. Кирил и Методий“ се помещава в представителна сграда с богата история и специфична атмосфера. Разположена е в централната част на град Пловдив и е една от неговите забележителности.