/ iStock/Getty Images
Репортаж на Искра Койчева
101598
Репортаж на Искра Койчева
  • Репортаж на Искра Койчева

Местният парламент одобри с пълно мнозинство откриването на процедура за даване на концесия на стадиона на "Локомотив" и изграждането на спортна база на клуба в район "Тракия" с площ от 48 дка.

ОбС одобри: Дават на Локото стадиона и терен за спортна база в "Тракия"

Както вече Дарик ви съобщи, и двете процедури са със срок от 35 години, като за стадиона инвестицията за цялото това време възлиза на 80 милиона и 300 хиляди лева, а за базата - почти 22 млн. лв.

Концесионерът на стадиона ще трябва да поетапно да изгради трибуните на спортното съоръжение, да ремонтира терените, съблекалните, общежитията,  да довърши хотела, чието строителство е замразено от повече от 25 години и да реконструира пътната инфраструктура около стадиона.

Общината дава на Локомотив Пловдив стадиона и терен от 20 дка на концесия  

Офертите за конкурсните процедури ще се отварят през август, тази година. Засега единственият кандидат е ПФК ''Локомотив Пловдив 1926'' АД, от където са входирали всички нормативни документи, изискани от Община Пловдив, необходими за двете концесии.

Още подробности около важните за ФК Локомотив концесии, до къде стигна казусът със стадиона на Ботев Пловдив и кога и Спартак ще има свой обновен дом, чуйте от разговора на Искра Койчева със зам-кметът по спорт Георги Титюков.