/ Искра Койчева, Дарик Пловдив

Местният парламент одобри с mълно мнозинство откриването на процедура за даване на концесия на стадиона на "Локомотив" и изграждането на спортна база на клуба в район "Тракия" с площ от 48 дка. 

Общината дава на Локомотив Пловдив стадиона и терен от 20 дка на концесия  

Както вече си съобщихме, и двете процедури са със срок от 35 години, като за стадиона инвестицията за това време възлиза на 80 милиона и 300 хиляди лева, а за базата - почти 22 млн. лв.
 
Концесионерът на стадиона ще трябва да поетапно да изгради трибуните на спортното съоръжение, да ремонтира терените, съблекалните, общежитията,  да довърши хотела, чието строителство е замразено от повече от 25 години и да реконструира пътната инфраструктура около стадиона.

За стадион „Пловдив“, Втория гребен канал и концесиите на „Локомотив“ и „Тодор Диев“

Офертите за конкурсните процедури ще се отварят през август, тази година. Засега единственият кандидат е ПФК ''Локомотив Пловдив 1926'' АД, от където са входирали всички нормативни документи, изискани от Община Пловдив, необходими за двете концесии.

Добрите новини за ФК Локомотив" Пловдив не свършат до тук. Довечера в в 18,00 часа футболистите и ръководството ще покажат официално Купата на България на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на Общината. 

Очаква се цвета на водата на фонтана с пеликаните да бъде бял.