Боен арсенал, алкохол и цигари откри полицията при спецакция в Чепеларско
Боен арсенал, алкохол и цигари откри полицията при спецакция в Чепеларско / dariknews.bg/архив

Незаконно оръжие, патрони, цигари без бандерол, наливна ракия и един задържан е резултатът от спецакцията на полицията в чепеларското село Студена. Полицаите претърсили къщите на двама мъже, в края на работната седмица, като и в двете жилища се натъкнали на боен арсенал. В жилището на 47-годишен мъж, униформените открили черен пластмасов куфар с огнестрелно ловно оръжие с оптически мерник, заедно с 9 броя боеприпаси.

То е намерено в спалнята, като мъжът нямал разрешително за носене и съхранение на огнестрелно оръжие. При извършената проверка в жилищната сграда е установено още, че е извършено неправомерно присъединяване чрез мостов проводник към електропреносната мрежа. В дома на същото лице полицейските служители са намерили и иззели 9 стека по 200 къса цигари марка “Victori”, общо 1800 къса цигари без акцизен бандерол.

Същият ден, полицаите претърсели и домът на друг мъж на 39 години. На втория етаж на сградата, е намерено и иззето огнестрелно оръжие марка "Hatsan grizzly" с данни, че е преправено, а до него са намерени и иззети две метални кутии с общо 129 боеприпаси.

Униформените проверили и лек автомобил “Опел Астра”, управляван от 43-годишен жител на с. Орехово. Намерени и иззети 60 литра наливна ракия без документ за платнен акциз.

По случаите има образувани административни преписка и е уведомено митническо бюро в Смолян. 47-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в РУ-Чепеларе.

Мъжете на 47 и 39 години по адресна регистрация са съответно от с.Първенец, общ. Родопи и от Пловдив, но и двамата имат наследствени имоти в Чепеларското село. Работата по изясняване на случаите продължава. Полицията е действала по сигнал.