Европредседателството на България
Европредседателството на България / netinfo
Бизнесът, местната и изпълнителната власт ще дискутират на кръгла маса в Пловдив възможностите на европредседателството за допълнително привличане на инвестиции, както и засилващата се роля на иновациите. На фокус ще бъдат и възможностите за публично-частно партньорство, с цел изграждането на индустриални зони и свързаната с тях инфраструктура.

Кръглата маса започва от 10:30 часа в хотел “Империал”.

Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции. Целта е инвеститорите да бъдат информирани за възможностите и общата полза от Българското председателство на Съвета на ЕС. Ще бъде поставен акцент върху необходимостта от изграждане на единна европейска стратегия за развитие на индустрията. Ще бъде разгледана и връзката инвестиции-иновации.

Очакванията са дискусионната среща да генерира идеи от бизнеса относно привличане на нови потенциални инвеститори, които да се позиционират в България, затваряйки кръга „производител-доставчик“.

Поканени да присъстват са Лиляна Павлова, министър за българското председателство на България на съвета на ЕС, Емил Караниколов, министър на икономиката и енергетиката, Здравко Димитров, областен управител на Пловдив, кметът на Пловдив Иван Тотев, Георги Стоев от "Тракия Тех", инж. Пламен Панчев, съуправител на "Тракия икономическа зона", и представители на бизнеса и медиите.