АМ Тракия
АМ Тракия / Darik News, архив
Областният управител Здравко Димитров подкрепя дискусията за пътна безопасност в Техническия университет
Представители на Института за пътна безопасност (ИПБ) ще поставят неудобни въпроси и ще дадат работещи отговори за пътната безопасност по време на дискусия днес в Техническия университет в Пловдив. Форумът е на тема: „Решения за подобряване на пътната безопасност“ и ще се проведе от 11.00 до 13.00 часа в зала „Аула - доц. Георги Стоилов“ на университета. Модератор на срещата е проф. д-р инж. Въльо Николов.

Според експертите на Институт за пътна безопасност, философията на споделената отговорност по силата, на която се регулира безопасността на движението у нас е неработеща, следователно опасна. Къде бърка държавата и какво трябва да направи? Отговорите на тези въпроси ще бъдат дискутирани в различните панели от програмата. По време на събитието ще бъде представено и отвореното писмо, изпратено от ИПБ до Премиера на Република България Бойко Борисов.

В рамките на дискусията ще бъдат обхванати всички теми, участници и отговорни страни по отношение на пътната безопасност. Представители на ИПБ ще предложат анализ, на базата, на който могат да бъдат разработени ефективни решения за пътна безопасност.