Арменски есенен концерт
Арменски есенен концерт / netinfo
Арменският културно информационен център в Пловдив кани всички почитатели на класическата музика на есенен концерт в ТРАКАРТ Археологически подлез на Понеделник пазара. Събитието е днес от 19:00 часа.

Ще имате удоволствието да с е потопите в света на музиката, водени от Маестро Врам Чифчиян и Арменски камерен оркестър. Солист е Божидар Братоев - цигулар и диригент, роден в София. Завършва с отличен успех Музикалната гимназия и Националната музикална академия  в класа на проф. Е. Камиларов и Д. Шнайдерман. През 1968 г. участва в майсторски клас на Леонид Коган в Охрид, а през 1975 г. специализира в Петербургската Kонсерватория при известния цигулар и педагог Михаил Вайман.

Арменски есенен концерт
netinfo

Като член, а по-късно и един от солистите на Българския камерен оркестър (1967–1970 г.) гастролира с Камиларов и Шнайдерман в многобройни европейски страни.

От 1970 до 1983 година е концертмайстор на Оркестъра на РТВ Скопие, с който като солист интерпретира и записва многобройни произведения. Паралелно концертира като солист и със симфоничните оркестри на Белград, Любляна, Загреб, Нови Сад,  Скопие.

От 1983 година живее във Франция. Концертмайстор на Камерния оркестър в Клермон-Феран, през 1986 година е наименуван за Директор на Националния камерен оркестър от Тулуза, с който постига забележителни успехи, между които "Grand Prix" на Френската Академия. За Радио “Франс Мюзик“ реализира многобройни записи от световната музикална съкровищница.

От 1989 г. работи в Монако, където води престижния клавирен квинтет "ПРО АРТЕ" от Монте-Карло, с който гастролира в цял свят.
Същевременно ръководи и “Ансамбъл АРТИС”, съставен от млади солисти и талантливи музиканти от Монако.
Професор в Музикалната академия “Принц Рение III” – Монако.