/ БГНЕС
Полицаи от Септември арестуваха млад мъж, предизвикал тежка катастрофа и избягал от местопроизшествието, съобщиха от ОД на МВР-Пазарджик тази сутрин.

Неизвестен блъсна дете във Варна и избяга

В първия ден от Новата година в полицейското управление в Септември е бил получен сигнал от близките на 46-годишния мъж. Притеснени те съобщили, че празнували Новата година в къща във Ветрен. Техният роднина излязъл отвън да се разходи и повече не се върнал.

Задържаха дрогиран шофьор, блъснал патрулка в опит да избяга (СНИМКА)

За изясняването на случая били мобилизирани криминалисти и униформени полицаи. Около 20:00 часа в района на пътя Ветрен-Пазарджик един от полицейските екипи открил труп на мъж в храстите до шосето.

Задържаха шофьор, опитал да блъсне спиращия го за проверка полицай и избягал

На място пристигнала дежурна група, която извършила оглед. Трупът се оказал на изчезналия мъж. Тялото било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина-Пазарджик. По всичко  личало, че на мястото е станал пътен инцидент. На сутринта бил извършен и повторен оглед, иззети били следи от мястото.

Вече 53 дни издирват шофьор, убил велосипедист в столицата

В резултат на непрестанна работа на разследващите, за по-малко от денонощие била установена самоличността на причинителя на тежката катастрофа.  Оказало се, че това е 28-годишният мъж от септемврийското село Славовица. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Намерен е и управлявания от него микробус "Мерцедес", по който криминалистите открили следи от тежкия удар.

Шофьор блъсна 80-годишен велосипедист в Русе

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на ареста бил удължен със 72 часа. По случая се води полицейско производство. 

От Окръжна прокуратура - Пазарджик вече е внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 46-годишния Н.Н.