/ Община Пловдив
Разчиства се и коритото на Марица като част от мерките за борба с разпространението на епидемията
4 713 тона отпадъци са извозени от нерегламентираните сметища в Столипиново от началото на годината до края на март. Това съобщи директорът на ОП „Чистота” Николай Георгиев.

Това е с близо 1000 тона повече в сравнение със същия период на 2019-а, когато извозеният боклук е 3730 тона, уточни той и обясни, че акцията е част от мерките за превенция и разпространение на епидемията от коронавирус, предприети по разпореждане на кмета Здравко Димитров и Общинския кризисен щаб.

Изринаха 400 тона боклук от междублоковите  пространства в „Столипиново” (СНИМКИ)

По думите му още преди въвеждане на извънредните мерки заради коронавируса почистващата техника в район „Източен” е увеличена с един самосвал и контейнеровоз, а след това - с още един самосвал. Целта е да се предотврати  образуването на големи сметища, за чието почистване после да се организират скъпоструващи  акции.

Община Пловдив

Община Пловдив

Екипи и техника на „Чистота” продължават да разчистват незаконните сметища в „Столипиново”. Тонове боклук са събрани и край коритото на река Марица. Работата там започна откъм бул. „Марица-юг” и продължава в посока ул. „Удроу Уилсън”.

Засилиха мерките в „Столипиново“ и „Шекер махала“, за да няма зарази (СНИМКИ)

ОП "Чистота" продължава машинното миене и дезинфекция на улиците и пешеходните пространства. Обикновено тази дейност започва през нощта, за да не се пречи на трафика, но сега началният час е изместен в 06:00 часа. 

Целта е дезинфектантът да се задържи върху повърхностите за по-дълго в активните часове. Взето е предвид, че заради извънредното положение вътрешноградският трафик е по-слаб.

Община Пловдив

Община Пловдив

От ОП "Градини и паркове" отчетоха   че през последните два дни няма много скъсани сигнални ленти около забранените за достъп обекти. Дежурни екипи са готови за идните почивни дни с по-топло време, когато е възможно нарушаване на забраната за посещение на парковете, градинките, детските, спортните и фитнес площадки, и са запасени със сигнална лента. 

Община Пловдив

Община Пловдив