/ БГНЕС
13-годишно момче от Калофер загуби живота си при нелеп инцидент, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив.

Момчето управлявало мотопеда на баща си по черен път в близост до „Бяла река“, подплашило кон и се удушило във въжето, с което животното било вързано.

45 годишен мъж- горски стражар в ДГС  Карлово е подал в следобедните часове на вчерашния ден сигнал, че в близост до местността Бяла река- в землището на гр. Калофер, е открил безжизненото тяло дете.  

13-годишното момче било с мотоциклетистка каска на главата, а на около 200 метра от тялото му е намерен паднал мотопед "Априля".  

Според разследващите става дума за нещастен случай при който детето- неправоспособен водач, се е оплело във въжето с което животното било завързано за паша, и е паднало е от мотопеда. Конят се е подплашил, повлякъл е тялото му, а въжената примка около врата му е причинила неговата  смърт.  

В хода на оперативно издирвателните мероприятия и процесуално следствени действия са установени и задържани собственикът на коня и бащата на детето, който е собственик на мотопеда.

Случаят е докладван на дежурен прокурор от РП - Карлово и с първото действие по разследването е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 122 от НК.