/ снимка: Dariknews.bg, архив
Репортаж на Адриан Кулев
101660
Репортаж на Адриан Кулев
  • Репортаж на Адриан Кулев

В Смолянско с право на глас, днес във вота за избор на представители на България в Европейския парламент имат 106 744 души, по данни на Районна избирателна комисия в родопския град.

Гласуването ще протече в 269 секции, разпределени на територията на десетте общини в област Смолян. В 47 от тях, ще може да се гласува и машинно. Има разкрита една подвижна избирателна секция и тя е на територията на Мадан, съобщават още от Районна избирателна комисия в Смолян.

В болнични заведения има разкрити две секции, това са в лечебните заведения в Смолян и Девин. Има и една в санаториум, който се намира отново в Девин.

Общо 120 400 бюлетини са разпределени по секциите в региона, което е с 10 % повече от хората с право на глас в областта. Всички бюлетини бяха извозени през вчерашният ден по места от представители на секционните комисии, под охрана на полицията. 

По предварителна информация, ангажираните членове по секционните комисии в областта ще бъдат общо 1 844 души, като за секция от 101 избиратели до 500 включително, членовете са по 7. За секция с над 500 избиратели те са 9. Най-много секции са разкрити на територията на община Смолян – 89, а най-малко са в община Борино – 7.