Жителите на три села споделиха болежки пред съветници от ГЕРБ
Жителите на три села споделиха болежки пред съветници от ГЕРБ / gerb.press

Общинските съветници от ПП ГЕРБ Владислав Николов, Мартин Митев, Диана Данова, Красимир Трифонов, Албена Тотева, Пенчо Дреновски и Даниела Гонкова посетиха селата Бохот, Тученица и Радишево на 10 януари 2013 г., за да разговарят с жителите им.

В Бохот жителите изразиха задоволството си от ремонта на пътя Бохот - Брестовец, както и отварянето на клуба на пенсионерите и инвалидите в селото, но за пореден път поставиха въпроса с направата на обходния път към кантара в стопанския двор, за да не преминават тежкотоварните камиони през селото и да рушат пътната настилка.

Със съдействието на общинските съветници, ще се търси вариант за разширяване на гробищния парк. Вече е неправено писмено предложение от страна на кмета на селото Цветан Кънев за целта да бъде използвана земя в съседство, която е общинска собственост.

В Тученица са доволни от работата на наетите 12 човека по програмата по временна заетост, които ежедневно се грижат за чистотата на селото. От години те не са го виждали така чисто, както сега. Пожелаха и тази година да бъдат предвидени бройки за Тученица, за да може напролет те да се погрижат за още по-доброто озеленяване на селото и за направата на една нова площадка за по-големите деца.

Със съдействието на общински съветници, ще бъде закупена и поставена нова камбана на църквата.
В Радишево жителите настояват за нова водопроводна мрежа, тъй като проблемът с водоснабдяването на селото, не е решен и стои от години.