Здравният министър пристига на посещение в Троян
Здравният министър пристига на посещение в Троян / netinfo

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев ще бъде на посещение в Троян днес във връзка с приключването на проекти в областта на здравеопазването. За това информират от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

По време на визитата си от 10.30 часа министрът ще открие официално новата Микробиологична лаборатория в Специализираната болница за активно лечение по белодробни болести „Проф. д-р П. Мондешки”. Част от апаратурата за лабораторията е закупена със средства на Министерството на здравеопазването. Допълнителна апаратура и консумативи ще бъдат предоставени със средства от Глобалния фонд по СПИН, туберкулоза и малария. В 11.30 часа д-р Евгений Желев ще вземе участие в акта по приключването на проектите “Обновление на сграден фонд” и “Доставка на медицинска апаратура” в лечебното заведение. И двата проекта са на стойност по 100 000 лв. всеки.

Програмата предвижда в 13.30 часа посещение в МБАЛ „Георги Стоев – Шварц”. Министър Желев ще разгледа болничните отделения и ще проведе среща с кмета на града, директора на лечебното заведение и членовете на Медицинския съвет.