Завърши второто издание на Спортувай в твоя град
Завърши второто издание на Спортувай в твоя град / archive.dariknews

Стотици участници се включиха във второто издание на "Спортувай в твоя град" с организатор Българска асоциация "Спорт в свободното време" и под патронажа на кмета на Община Плевен проф. Д-р Димитър Стойков.

Участниците имаха възможност да се включат в три вида спорт - лека атлетика, колоездене и стрийтбол като бяха разпределени в три възрастови групи - момчета и момичета 12 - 14 години, юноши и девойки от 15 до 17 г. и жени и мъже над 18 години. В последната група дейно участие взе областният управител на Плевенска област Илиян Йончев.

Завърши второто издание на "Спортувай в твоя град"
netinfo

Състезанията по стрийтбол се проведоха на три коша, разположени в Градската градина, съответно за всяка възрастова група.

Завърши второто издание на "Спортувай в твоя град"
netinfo

При колоезденето участниците бяха разделени на две основни групи - малки - 12 - 14 г. и големи, които пък бяха разделени на три групи - 14 - 17 г., 17 - 18 г. и мъже и жени от 18 г., без ограничение във възрастта.

Най-малките участници - /12 - 14 г./, бяха 20 - 14 момчета и 6 момичета. 
При момичетата в тази група победител стана Нелина Георгиева, следвана от Магдалена Жечева и Кристина Георгиева. При момчетата от същата група победител стана Симеон Янев, следван от Виктор Цветанов и Звезделин Вергилов, съответно за второ и трето място.

Завърши второто издание на "Спортувай в твоя град"
netinfo

В групата 17-18 г. се включиха само момчета и победител там е Васил Василев, следван от Иван Цочев и Галин Рашков.
При жените в колоезденето първа стана Васка Иванова с подгласнички Катрин Димитрова и Виктория Миткова.

Първото място при мъжете отиде при Георги Иванов, последван от Валентин Тодоров и Павел Добрев.

През цялото време в Градската градина вървеше специално шоу за най-малките, които с радост се включиха в ритъма на популярни хитове.

Завърши второто издание на "Спортувай в твоя град"
netinfo

Оперативно бюро от 17 члена се погрижи за организацията и провеждането на събитието. Председател на бюрото беше зам.-кметът на Община Плевен Стефан Петков, Симеон Съев беше негов заместник. Секретари на оперативното бюро бяха Венко Николов и Таня Митранова.

Завърши второто издание на "Спортувай в твоя град"
netinfo