Заснежени ледени участъци крият опасности по пътищата в Ловешко
Заснежени ледени участъци крият опасности по пътищата в Ловешко / dariknews.archive

На много места по пътищата в Ловешко новата снежна покривка е покрила ледените участъци и това крие опасности за шофьорите, предупреждават от общината. Пътната мрежа е проходима при тежки зимни условия и продължителен снеговалеж. Няма затворени пътища между селата, но пътните платна почти навсякъде са почистени не до асфалт, а „на бяло" - поради постоянните снеговалежи. Няма сигнали за бедстващи хора.

Не се препоръчват пътувания, освен при крайна необходимост.
Междувременно лошите метеорологични условия и минусовите температури отново затвориха музеи в Ловешко. В началото на януари кепенците за седмица хлопнаха Старата градска баня „Дели Хамам" в Ловеч и Къкринското ханче. Сега отново те не работят - Музеят на водата до края на януари, а последният подслон на Апостола, преди да бъде заловен от турските заптиета - до 22-и.

Студеното време води до невъзможност да се използва интерактивната техника, която не работи при ниски температури, поясняват от пресцентъра на общината за Старата градска баня. Необходимо е и технологично време за настройката й за ефективно и безопасно функциониране, допълват от там.