Започват инициативите по повод седмицата за пожарна безопасност
Започват инициативите по повод седмицата за пожарна безопасност / netinfo

Седмицата за пожарна безопасност по повод професионалния празник на служителите от Национална служба пожарна безопасност и защита на населението – 14 септември, започва от днес. По този повод до 16 септември ще се проведат редица инициативи.

Демонстративно занятие за гасене на пожари и извършване на аварийно-спасителни дейности с оказване на първа помощ на пострадали ще се проведе на 13 септември от 9.00 часа в двора на Районната противопожарна служба в Плевен.

За 12 и 13 септември е предвидено провеждането на благотворителен волейболен турнир с участието на отбори от противопожарните служби от Плевенска област, като събраните от даренията средства ще се връчат на децата на загинал служител от плевенската областна дирекция.

В периода на седмицата за пожарна безопасност ще бъде организирана и проведена разяснителна кампания, ще се организират и проведат срещи - беседи с ветерани от органите за пожарна безопасност, ще бъдат отворени и временни приемни за граждани с обявени открити телефонни линии.