/ БТА
В Плевен започнаха първите възстановителни дейности по улица "Димитър Константинов", след като там стана авария по централен топлопровод на "Топлофикация" - Плевен.

Тръба с топла вода се спука в Плевен, разбита е част от главна улица

В кратки срокове след възникването на аварията кметът Георг Спартански свика оперативно заседание за преодоляване на последствията, съобщиха от пресцентъра на Общината. Ситуацията е обсъдена с изпълнителния директор на топлофикационното дружество инж. Йордан Василев, главния инженер на Общината Владислав Иванов и директора на дирекция "Обществен ред и сигурност" Венцислав Катинов.

Тръбопроводът ще бъде ремонтиран от ТЕЦ – Плевен, асфалтирането ще извърши общинското дружество "Инжстрой", посочват от Общината.

Издадена е заповед от кмета Георг Спартански за временна организация на движение. По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства по ул. "Димитър Константинов", в участъка от кръстовището с ул. "Св.св. Кирил и Методий" до кръстовището с ул. "Иван Вазов", ще бъде затворено и пренасочено по обходен маршрут, гласи заповедта.  

Въведен е и алтернативен маршрут за градския транспорт, който важи за тролейбуси с номера 33, 7, 7А, 1, 31. Идващите от Моста или Девети квартал тролеи по посока "Сторгозия" ще завиват след спирката при Община Плевен по ул. "Св.св. Кирил и Методий", ще преминават по бул. "Христо Ботев" и, спускайки се по бул. "Русе" и ул. "Иван Вазов", ще се включват в основното си трасе. Същият маршрут ще се използва обратно от "Сторгозия" в посока Моста или Девети квартал. Двете спирки в района на аварията – при Професионалната гимназия по облекло и срещу нея, няма да се използват до възстановяване на движението в района. Гражданите трябва да използват спирките в посока до и от "Дружба" - съответно при Основно училище "Цветан Спасов" и срещу нея. 

Заповедта е в сила до 20 септември.
 
Елена Кюркчиева/БТА