Заловиха нелегален превозвач на пътници от Германия
Заловиха нелегален превозвач на пътници от Германия / archive.dariknews

На 31 март 2014 година е проведена специализирана операци от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност", сектор "Пътна полиция" и служители на РД "Автомобилна администрация /АА/" - Плевен за водачи на автомобили, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари.

На главен път на изхода от град Плевен към 11:30 часа е проверен лек автомобил "Мерцедес", модел "Спринтер", управляван от 48-годишен от град Левски. Установено е, че в буса се превозват трима пътници по маршрута: Германия - България без лиценз за извършване на обществен превоз, изискващ се по закона за автомобилните превози.

На водача е съставен акт от служителите на РД "АА" - Плевен, за извършено административно нарушение по чл. 24, ал. 1 от Закона за автомобилните превози. На основание чл. 106 «а», ал. 1, т. 1 и чл. 2, т. 1 от Закона за автомобилните превози е издадена и заповед за прилагане на принудителна административна мярка, с която предния номер на лекия автомобил е задържан и същия е спрян от движение за срок от 6 месеца.