beleznici
beleznici / think stock
Трима замесени в измамна схема при изпити за шофьорски книжки в Ловеч са били задържани вчера, съобщават от полицията. В Районна прокуратура е образувано досъдебно производство за това, че длъжностно лице от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” – Ловеч, е изготвяло документи с невярно съдържание, информират от държавното обвинение.
Действията на изпитващия се изразявали в това, че в деня на изпита вместо кандидата се явява друг човек, държавният служител знаел този факт и въпреки това го допуснал до теоретичния изпит за свидетелство за правоуправление.
В ареста за срок от 24 часа заедно с изпитващия са 30-годишен мъж от троянското село Борима, който полагал изпита с личната карта и данните на 26-годишен луковитчанин. Те са задържани при съвместна операция на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при Областната дирекция на МВР, Районното управление на МВР и ДАНС в Ловеч. Предстои анализ на новите доказателства и преценка за повдигане на обвинение и съответна мярка за неотклонение, допълват от прокуратурата.
Измамната дейност обхващала периода от ноември 2018 г. досега.