За трети път представят „Енергийно обновяване на българските домове
За трети път представят „Енергийно обновяване на българските домове / archive.dariknews

За трети пореден път Министерството на регионалното развитие открива информационна кампания по проект „Енергийно обновяване на българските домове", осъществяван с финансовата подкрепа на ОП „Регионално развитие" 2007-2013 г.
В рамките на кампанията от 13 до 16-ти октомври в Плевен ще се проведат Информационните дни по проекта „Енергийно обновяване на българските домове" при следната програма:

13-ти октомври - от 11:00 до 14:30 часа, пред сградата на Община Плевен, а на 14, 15 и 16-ти октомври - от 15:00 до 18:00 часа, отново пред сградата на Община Плевен.
По време на информационната кампания е предвидена и среща с управители на етажната собственост, на която ще се дадат отговори на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците в проекта и всяка допълнителна информация, интересуваща хората. Срещата ще се проведе на 14 октомври от 16:30 в Община Плевен, зала „Гена Димитрова".

Проект „Енергийно обновяване на българските домове" цели да осигури по-добри условия на живот за гражданите в многофамилни жилищни сгради в градските центрове чрез повишаване на качеството на жизнената среда и изпълнение на мерки за енергийна ефективност. Той обхваща 36 градски центрове и е с продължителност три години (2012-2015 г.).
За всяка одобрена сграда собствениците ще получат финансова помощ до 75% от стойността на бюджета за обновяване на съответната сграда. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ възлиза на 50 млн. лв.

До момента в страната са проведени две информационни кампании - една през 2012 г. и една през 2013 г. Предстои финална пролетна кампания по проекта през пролетта на 2014 г.