/ МУ-Плевен
За втора поредна година Медицински университет-Плевен (МУ-Плевен) провежда изнесени кандидатстудентски изпити за бакалавърските специалности. Освен в градовете Монтана и Видин, кандидатит-студентите имат възможност тази година да се явят на тест по биология и във Враца и Велико Търново за 9 специалности на висшето училище, водещи до придобиване на степен "Бакалавър" и "Професионален бакалавър".

Ден на биомедицината провеждат в Медицински университет-Плевен

Решението за изнесените изпити в Северна България произтича от доказано най-високия процент кандидати от тези региони. Явявайки се на изнесените изпити, гимназистите получават оценка, която е равностойна на резултатите от предварителната и редовната изпитни сесии.

На 9 март предстои последният от поредицата изнесени изпити, който ще се проведе във Велико Търново в конферентната зала на хотел „Премиер“ от 10.00 до 12.00 ч. Преди това на 7 и 8 март в изложбени зали „Рафаел Михайлов“ в старопрестолния град представители на висшето училище ще вземат участие в кандидатстудентска борса.

Медицинският университет отваря врати за Деня на кандидат-студента

По време на изнесените изпити кандидат-студентите на МУ-Плевен могат да се явят на тест по биология за бакалавърските специалности "Акушерка", "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Помощник-фармацевт", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Опазване и контрол на общественото здраве" и "Медицинска козметика" и "Социални дейности".

Медицински университет-Плевен провежда динамична целогодишна кандидатстудентска кампания под мотото "Успяваме заедно". Студентите, преподавателите и служителите на висшето училище помагат на кандидатите да направят правилния избор, от който зависи бъдещото им професионално изграждане и развитие, чрез срещи-разговори в гимназиите в цялата страна, участия в кандидатстудентски борси и дни на отворените врати. На 26-27 март 2019 г. предстои участие на представители на МУ-Плевен в кандидатстудентска борса в Разград, организирана с подкрепата на Община Разград.

За поредна година Медицински университет ще заложи и на успешното провеждане на предварителна изпитна сесия за кандидат-студенти през месеците март и април 2019 г., резултатите от която имат еднаква тежест в балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия.

За бакалавърските специалности приемът на документи е в периода 18-27 март, а тестът по биология е на 30 март 2019 г. За магистърските програми по Медицина и Фармация, подаването на заявления е в периода 18 март - 3 април, а предварителните изпити са по биология - на 6 април и по химия - на 13 април 2019 г.

В МУ-Плевен започва учебната година за новоприетите чуждестранни студенти

Ако оценката от изнесените или предварителните изпити ги удовлетворява и са решили да не се явяват на редовната изпитна сесия през юли, кандидатите задължително трябва да подадат документи и през юни 2019 г., за да посочат желанията си за участие в класирането по специалности.

Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит. Висшето училище признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади по биология и химия за текущата година.

На сайта на висшето училище в раздел "Актуално Прием 2019" е поместена пълна информация за специалностите, местата и таксите на обучение, по които МУ-Плевен осъществява прием за новата академична година, датите на изпитите и актуализирания Правилник за прием на кандидат-студенти. Чрез сайта всеки зрелостник може да подаде документи онлайн, да провери залата за явяване на изпит, както и получения резултат.