Възраженията срещу списъците с кредитори на Автобусни превози ще разглеждат днес
Възраженията срещу списъците с кредитори на Автобусни превози ще разглеждат днес / Дарик Плевен

За днес от 15.00 часа в Окръжен съд Плевен е насрочено разглеждането на възраженията срещу списъка на кредиторите на обявеното в процедура по несъстоятелност дружество "Автобусни превози" Плевен. Това съобщи пресаташето на Окръжен съд Плевен съдия Силвия Кръстева.

Има постъпили няколко възражения - от Община Плевен срещу приетите вземания на софийската фирма "СОФ Ко", от "СОФ Ко" срещу приетите вземания на Община Плевен, от адвокатско дружество "Младенов" и от още едно физическо лице, което атакува списъка на неприетите вземания, защото има неприети по отношение на него вземания. Голямата част от сумите по изпълнителните дела са прехвърлени вече по особената сметка на синдика, което означава, че след като приключи процедурата по одобряване на списъците с приетите и неприети вземания, може да се пристъпи към изготвяне на частична сметка за разпределение поради налични суми в сметката, уточни съдия Кръстева.

Съдебното заседание няма да е при закрити врати както беше при процедурата по откриване на производство по несъстоятелност и първото събрание на кредиторите.