Въвеждат временна организация на движението пътя Плевен - Троян - Кърнаре
Въвеждат временна организация на движението пътя Плевен - Троян - Кърнаре / netinfo

От понеделник, 25 май, до 15 ноември се въвежда временна организация на движението по пътя Плевен-Троян-Кърнаре /от кръстовището за ловешкото село Хлевене до кръстовището за троянското село Дълбок дол/, съобщиха от пресцентъра на Областното пътно управление в Ловеч.

Движението на МПС ще става без отбиване, с ограничение на скоростта за изпреварване и в лентата, в която не се извършват ремонтни работи. В зоните на остри криви и на ограничена видимост ще има подсигурени регулировчици. При ремонта на съоръженията по пътя движението ще се регулира със светофарни уредби. Изпълнител на ремонтните дейности е "ПИ ЕС АЙ" АД - Стара Загора.

Временната организация на движението е във връзка с рехабилитация на път II-35 "Плевен-Троян-Кърнаре", подобект от "ЛОТ № 2 Северозападен и Централен северен регион". Проектът е по Програма "Държавни инвестиционни заеми", с финансиращи институции Световна банка - 75% и Републикански бюджет - 15%.

Дейностите по проекта включват усилване и подобряване на нивелетата на 45 км второкласни пътища, осигуряване на ново и подобряване на съществуващото пътно отводняване, възстановяване на хидроизолацията на съоръженията, подмяна на предпазни огради и парапети и осигуряване на вертикална сигнализация и вертикална маркировка.