Върнаха ромския барон Събчо Младенов в ареста
Върнаха ромския барон Събчо Младенов в ареста / sxc.hu

Апелативният съд във Велико Търново е отменил на свое заседание днес определението на Окръжен съд Плевен, с което мярката за неотклонение „задържане под стража" на Събчо Младенов от Долна Митрополия беше изменена в „домашен арест". Това съобщават от пресслужбата на Окръжна прокуратура.

Апелативните съдии са счели, че предвид тежестта на извършеното от обвиняемия Младенов престъпление, адекватната мярка за неотклонение, която следва да бъде приложена по отношение на него, е „задържане под стража". Самото разследване на случая е към края и предстои внасянето на обвинителен акт в Окръжен съд Плевен.

В края на месец март 2010 год. ромският бизнесмен Съби Младенов откри стрелба с автомат "Калашников" по свои роднини от клана Златарите. Една жена беше убита, други двама мъже - ранени. Младенов беше оставен в ареста на 1 април 2010 г. Междувременно по искане на Окръжна прокуратура съдът го вкара в психиатричната болница в Ловеч за 10-дневни изследвания. Ромският бос обаче прекара няколко месеца там, като се оказа, че е напълно вменяем.