Вл. Николов: Липсата на доверие в правителството се прехвърли върху банките
Вл. Николов: Липсата на доверие в правителството се прехвърли върху банките / dariknews

Пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен, народният представител от ГЕРБ Владислав Николов определи опитите да се дестабилизира банковата система на страната като резултат от липсата на доверие в правителството, която впоследствие се е прехвърлила върху банките.Според него, това от своя страна е опит да се отклони вниманието на хората от реалните проблеми в страната.
Николов коментира сигналите срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с изявленията му на тема банки като заяви, че сигналите са безсмислени, а виновниците трябва да се търсят другаде.

Владислав Николов призова управляващите да се въздържат от назначения, раздуване на щатове и прокарване на предложения в последния момент. „Нека бъдат така добри да не утежняват и без това вече достатъчно тежкото положение на държавата", каза той.

Според него управляващите отново прокарвали интересите си в последния момент. Като пример за подобни действия Владислав Николов цитира експресния избор на членовете на Сметната палата и приетия Закон за МВР. Целта на всичко това е временно изпълняващите ръководни длъжности да заемат за постоянно постовете си и да си назначат „свои хора", смята депутатът. Като пореден пример в този дух той посочи и предстоящото гласуване на Законопроекта за Комисията за защита на конкуренцията и потребителите.