Вход свободен в три обекта в Ловеч за Европейската нощ на музеите
Вход свободен в три обекта в Ловеч за Европейската нощ на музеите / dariknews.archive

Три обекта на Регионалния исторически музей (РИМ) в Ловеч ще работят с вход свободен на 21 май (събота), съобщиха от там. Така ще бъде отбелязана Европейската нощ на музеите, която се провежда за дванадесети път.

На 21 май всички обекти на РИМ - Ловеч, ще работят от 9 до 13 ч. и от 14.30 до 18 ч., а музеят „Васил Левски", Етнографският комплекс и Музейната сбирка „Атанас и Васил Атанасови" ще са с удължено работно време и вход свободен за посетители от 18 до 22 ч.

В зала "Археология" на Музейна сбирка "Атанас и Васил Атанасови" посетителите могат да видят гостуващата изложба "Човекът в миналото" на Националния антропологичен музей. В експозицията са показани реконструкциите на образите на чъргубиля Мостич (висш държавен сановник при царете Симеон I и Петър I), на цар Самуил и на цар Калоян, както и на видни дейци от Българското възраждане - Г. С. Раковски, Захари Стоянов, Любен Каравелов и др.

В зала "Покрит мост" пък е подредена фотоизложбата "Ловеч денем, Ловеч нощем", в която са експонирани наградените и подбрани участвали фотографии в едноименния конкурс.