Веригата Лидл се сдоби с втори имот в Плевен
Веригата Лидл се сдоби с втори имот в Плевен / netinfo

Немската верига “Лидл” вече е собственик на общински терен от 4 540 кв. метра в жк. “Сторгозия”. Договорът за покупко-продажбата е подписан днес от кмета Найден Зеленогорски и Камен Куманов – прокурист на “Лидл България” ЕООД.  Това съобщават от пресцентъра на община Плевен.

 

Стойността на терена е над 1 млн. и 200 хил. лв. Той ще бъде присъединен към вече придобит от дружеството имот. На общата площ от 10 дка през пролетта ще започне строителството на магазин с голям паркинг. Идеята е впоследствие да бъде създаден многофункционален комплекс с различни дейности, които ще бъдат изненада за плевенчани.

 

“Лидл България” са закупили още един терен в Плевен – на бул. “Г. Кочев”, където ще бъде построен втори магазин.  80% от стоките във веригата са хранителни – с високо качество и много приемливи цени, останалите 20 % са промишлени стоки главно на промоционални стойности.

 

При подписването на договора инвеститорите са оценили високо Плевен като потенциал, инвеститорски климат и изградена инфраструктура. По време на срещата Найден Зеленогорски е изразил удовлетворение, че въпреки финансовата криза годината започва с една солидна инвестиция в града.