mu pleven
mu pleven / dariknews.archive
За 44-ти път Медицински университет-Плевен отвори врати за Новата учебна 2018/2019-та година. Този път прага на висшето училище прекрачиха 511 нови студенти, които ще се обучават в 14 специалности - 4 магистърски и 10 бакалавърски програми в професионалните направления - медицина, фармация, здравни грижи и обществено здраве.

mu pleven
dariknews

„Изборът ви да се обучавате именно в Медицински университет не е случаен, защото ние сме университет – новатор, който не спира да се развива и го прави заради вас – младите хора, за да израснете утре като добри лекари, здравни специалисти и добри хора.

511 първокурсници ще стартират новата учебна година в МУ-Плевен

Помнете, че да бъдеш част от академичната общност е не само привилегия, това е голяма отговорност първо към вашите близки - хората, които са инвестирали във вас и които вярват и разчитат на вас. Това е отговорност и към вашите преподаватели, които ще бъдат редом до вас през следващите 4 и 6 години. Те ще предадат своя опит, познания и умения, за да постигнем крайната цел на вашето пребиваване в нашия университет“.

С тези думи се обърна към новите студенти ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов. Към тях той представи и специално обръщение от министъра на културата Красимир Вълчев, с което той изразява личната си оценка за висшето училище.

REKTOR
dariknews

Ректорът проф. Славчо Томов припомни на младите студенти и мотото на плевенския Медицински университет: „Не за себе си, а за всички“. Специални гостина събитието бяха кметът на Плевен Георг Спартански, зам.-областният управител д-р Красимир Трифонов и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев.

mu pleven
dariknews

В словото си, кметът Георг Спартански сподели, че в нелекото ежедневие на кмета на град като Плевен има понякога и изключително приятни моменти, какъвто е поводът, по който е поканен в МУ-Плевен.

„Да се потопиш в тази академична атмосфера сред толкова млади хора и техните преподаватели наистина е чест и привилегия. По време на кандидатстудентската кампания вие сте показали най-доброто от себе си и то заслужено е било оценено и затова вече сте част от академичната общност на Медицински университет.

Вие ще се грижите за най-ценното за едно общество, а именно здравето - личното и общественото, а живота знаете, че няма цена. На вас ще гледат като на богове и спасители и вие ще трябва със своя труд и професионализъм да защитите личната си чест и на университета и на вашите преподаватели. Убеден съм, че ще го направите така, както тези няколко десетки випуска преди вас разнасят славата на Медицинския университет и на тази професия не само в България, а отдавна и по целия свят“. 

mu pleven
dariknews

10 от приетите студенти с най-висок успех получиха своите студентски книжки лично от ректора на Медицински университет - Плевен проф. Славчо Томов.

mu pleven
dariknews
 

Тържеството по откриването на учебната година се състоя в зала "Магнум" във Втора база на МУ-Плевен и беше съпроводено от изпълнения на солисти от Общински хор „Гена Димитрова“.

mu pleven
dariknews

mu pleven
dariknews

mu pleven
dariknews

mu pleven
dariknews

mu pleven
dariknews

mu pleven
dariknews

mu pleven
dariknews