В Арт център - Плевен стартира детска музикална занималня
В Арт център - Плевен стартира детска музикална занималня / art.centar

От септември 2014 г. в Арт център Плевен ще стартира безплатна Музикална занималня за блок флейта. По този повод на 21 юни в арт центъра ще се проведе музикална презентция за родители, която има за цел да покаже повече информация, какво ще представлява тя и с какви занимания ще бъдат ангажирани децата в новата детска занималня.

Главна цел на музикалната занималня ще бъде обогатяване и докосване на децата до света на музиката и благоприятното въздействие върху тяхното развитие.
Музиката и изучаването на музикален инструмент при деца от ранна възраст помага за засилване на тяхната комуникативност, намалява стреса и агресивността, подобрява дишането, повишава умствените способности и прави децата щастливи.

При децата на възраст от 2 до 9 годишна възраст, които навлизат в света, готови да декодират звуци и думи, музикалното образование подпомага за засилване на тези естествени способности.

Ръководител и учител в музикална занималня ще бъде Женя Добрикова. Тя e професионален флейтист и оркестрант в Плевенска филхармония. Има опит в запознаването на деца с класическата музика и различните тембри на инструментите в един оркестър. Тя е участвала в представянето на над 400 образователни концерта в училища и детски градини в Германия.

Завършва Висшето си образование в Софийска музикална академия „П. Владигеров" и Магистърска степен в Льовен, Белгия- училище по изкуствата. Участвала е като флейтист-оркестрант в Софийска филхармония/2010-2011/ и Нов симфоничен оркестрър /2010-2011/. Взимала е участие в много самостоятелни и камерни концерти. Поканена е за солист на Софийска филхармония през юни 2011 и e ностиел на престижни награди в България, Турция и Македония.