Ученици от ДФСГИнтелект заминават на практика в Портсмут
Ученици от ДФСГИнтелект заминават на практика в Портсмут / archiv.DarikNews

На 26 март в ДФСГ „Интелект" зам. областният управител Тошко Гетов тържествено връчи сертификати на учениците, класирали се за участие в проект „Електронно митническо обслужване - европейският опит и практика".

Ученици от ДФСГ"Интелект" заминават на практика в Портсмут
netinfo

Зам. областният управител, който лично раздаде сертификатите на възпитаниците на ДФСГ"Интелект" подчерта, че предстоящата триседмична трансгранична практика в Портсмут, Великобритания ще даде възможност на учениците да приложат на практика наученото, да обогатят професионалната си подготовка с практически умения, както и да усъвършенстват английския си език.

Обучението на участниците беше проведено в трите области, необходими за успешната им реализация в рамките на проекта - професионална, езикова и културна. Финалистите бяха избрани след петмесечна езикова, професионална и културна подготовка и успешно положен изпит на 16 март тази година.

От тук нататък, на 20-те ученици, които са от 10а, 10в и 11а клас и двама ръководители им предстои триседмична трансгранична практика в Портсмут, Англия от 1 до 22 април 2013 г.

За целта, чрез специализираната професионална подготовка по проекта, учениците разшириха своите теоретични знания по ключовите теми, свързани с митническото обслужване, митническите режими и процедури. Получиха и общи познания за данъчната и митническа служба във Великобритания и за организациите, в които ще се практикува.

Основния акцент бе организацията на митническата дейност и цялостната й електронизация.
Благодарение на културната подготовка, ползвателите се запознаха с основните правила и норми на поведение в междукултурна среда, с начина на живот в страната-домакин, традиции, обичаи, културни ценности, както и с инструкции за безопасност по време на престоя.

В основата на езиковата подготовка бе залегнал фокусът върху бизнеса като съвместяване на теория, практика и отработени умения, благодарение на които учащите да овладеят не само езика, но и способността да работят успешно в бизнес средата.

С цел стимулиране креативността и практичността им при взимане на решения в корпоративна среда, участниците бяха разпределени в учебни компании, като всеки един от тях заема определен пост в йерархията и отговаря за поверения си отдел.