Ученици от ДФСГИнтелект участваха в семинар Образование в САЩ
Ученици от ДФСГИнтелект участваха в семинар Образование в САЩ / dfsg.intelect

Във връзка с Международната седмица на образованието, на 16 ноември 2015 г. група ученици от ДФСГ"Интелект" присъства на презентационен семинар на фондация „Фулбрайт" на тема „Образование в САЩ".

Програмата "Фулбрайт" се администрира от Бюрото за образователни и културни дейности към Държавния департамент на САЩ със съдействието на Института за международно образование и други институции. Извън САЩ програмата "Фулбрайт" се осъществява в 50 страни от фулбрайтови комисии.

По време на семинара учениците бяха запознати с двете основни програми за кандидат-студенти:
- Opportunity Fund - Bulgaria, която цели да помага на талантливи ученици в 11 клас, които имат високи академични постижения, награди и лидерски изяви, но не разполагат с достатъчно финансови средства, да се подготвят за успешно кандидатстване в акредитирани американски колежи и университети и започване на обучение в САЩ.

Краен срок за подаване на документи онлайн за програмата Opportunity Fund - Bulgaria е 25 януари 2016 г.

Другата основна програма е Virtual Аdvising programme

на семинара бяха преддставени и стипендиантските програми за ученици:

- YES (Youth Exchange and Study) - за държавни училища (9 и 10 клас) и ASSIST (American Secondary Schools for International Students and Teachers, Inc.), - за частни училища (ученици в 10 клас).

Програмите търсят за потенциални участници млади хора, които освен много добри академични постижения, имат и занимания и интереси към извънкласни дейности (напр. изкуство, спорт, младежки и/или доброволчески дейности).

Повече информация на: http://www.fulbright.bg/bg/p-Obrazovanie-v-Sasht-USA-11/#bakalavurski-programi-sasht