Тотю Младенов и Иван Новкиришки стартираха социален проект в Кнежа
Тотю Младенов и Иван Новкиришки стартираха социален проект в Кнежа / Областна администрация Плевен

Областният управител Иван Новкиришки присъства на стартирането на проект "Осигуряване на интегрирани социални услуги за деца и родители от уязвими групи в Община Кнежа". На официалната церемония в Общински комплекс за социални услуги, първа копка направи Министърът на труда и социалната политика  Тотю Младенов.

Проектът е финансиран от Световната банка чрез заемни средства от Международната банка за възстановяване и развитие чрез Министерство на труда и социалната политика. Стойността му възлиза на 770 666 лв. От тях 422 871 лв. са за финансиране на услуги, 199 541 лв. ще бъдат използвани за финансиране на строително-монтажни работи, а 148 254 лв. за закупуване на обзавеждане и технологично оборудване. Община Кнежа ще участва с 5000 лв. съфинансиране.

Основните цели, които изпълнителите са си поставили са подобряване на училищна готовност на децата от семейства с ниски доходи и децата с увреждания на възраст от 0 до 7 години,  повишаване благосъстоянието на децата и семействата с ниски доходи, както и разширяване обхвата на услугите, свързани с грижи за деца.

Продължителността на проекта е 24 месеца, като 16 месеца ще бъдат за предоставяне на услуги, и ще приключи на 31 май 2013 г.,  с реализацията му ще се отворят нови  40 работни места.