Христина Йорданова
Христина Йорданова / Христина Йорданова

На 16-ти юли - понеделник от 19:00 часа в зала "Катя Попова" в Плевен ще се състои благотворителен концерт за набиране средства за лечението в чужбина на Христина Йорданова от село Козар, Белене.

Специален гост в програмата ще бъде изпълнителката на народни песни Гуна Иванова. Ще участват още: Танцов клуб „Чародейка”, ДФС „Искрица” към НЧ ”Извор” – с. Опанец, Марина Бадева, демонстрация ще направят и състезателите на Спортен клуб по шотокан карате-до „Спартак 14”.

Входът е свободен!

Младата жена има нужда от средства за лечение в чужбина. Когато е едва на 19 години претърпява автомобилна катастрофа, която преобръща живота й завинаги. Вследствие на инцидента получава тежки травми като счупвания на гръбначен стълб, дясно бедро и шест ребра.

Оперирана е многократно. Счупването на гръбнака я парализира от кръста надолу и загубва възможността да се движи самостоятелно, от тогава се придвижва с инвалидна количка.

Хриси е преживяла общо шест гръбначни операции, като първата е била неуспешна и всяка следваща корекция е направена с цел стабилизиране на гръбнака в областта на травмата. Въпреки опитите, младата жена остава с тежко гръбначно изкривяване и това й причинява ежедневни болки на гърба и кръста.


Това се случва с поставяне на метални импланти в гръбнака, като по време на операцията ще бъде направено и трансплантиране на нерви. Ползите от операцията ще бъдат постепенно изчезванена непрестанните болки и възстановяване на чувствителността в долните крайници до голяма степен.

Операцията ще бъде извършена в болница „Медикъл Парк” в Истанбул. За да се случи това са нужни средства в размер на 60 000 лв., с които Хриси не разполага. Сумата включва разходите по операцията – реконструкция на гръбначен стълб и трансплантиране на нерви, както и разходите по транспорт и други разходи по време на болничния престой и по лечението ми.

Ако искате да помогнете на Христина Йорданова, можете да дарите на:

Банкова сметка – Банка ОББ

BIC : UBBSBGSF

IBAN : BG31UBBS80021088675417

Титуляр – Христина Йорданова