Сухи треви, автомобили и техника изгоряха в пожари
Сухи треви, автомобили и техника изгоряха в пожари / netinfo

Продължават пожарите в сухи треви въпреки категоричната забрана за палене на огън в нискостеблена растителност. През изминалото денонощие плевенските огнеборците са потушавали пожари в сухи треви в землищата на селата Телиш, Аспарухово, Дъбован, Гиген, в град Левски и в Тръстеник. Два са били подобните инциденти в Ловешка област, при които са се намесили огнеборци.

Няколко от инцидентите са завършили с материални загуби, уточняват от полицията.

На 20 август в 13.54 часа в Пожарната в Червен Бряг е получено съобщение за пожар в самоходна косачка „Е302" в землището на село Чомаковци, община Червен Бряг. До пристигането на огнеборците са изгорели кабината, електрическата инсталация, гумени съединения. Причината за инцидента е късо съединение.

Тази сутрин около 3.00 часа в Районната служба в Плевен е съобщено за пожар в товарен автомобил „Зил 131" на улица "Осогово" в града. При пожара са повредени предно стъкло и ел.инсталация. Причината за инцидента не е установена, няма пострадали хора.

През вчерашния ден след детска игра с огън се е запалила дървена постройка в ловешкия квартал Гозница, изгорели са 20 кв. м. от постройката, 2 куб. м дървен материал и домашни животни. Навременната намеса на огнеборците е спасила от изпепеляване обитаема къща. В квартал Продимчец пък късо съединение е предизвикало пожар в лек автомобил. Изгорели са двигателния отсек, ел. кабели и вътрешната част на купето.