Спорно е 9-то място на Плевен в Кой е най-добър град за живеене в България
Спорно е 9-то място на Плевен в Кой е най-добър град за живеене в България / archive.dariknews

Повече от две седмици Плевен удържа небивалия до сега рекорд - девето място в читателската класация "Кой е най-добрият град за живеене в България". Преди часове, с минимален брой гласове Плевен слезе на десето място. Остават два дни до 10-ти март/включително/, когато приключва гласуването.

На 19 февруари Плевен се изкачи на 9-то място във временната читателска класация "Кой е най-добрият град за живеене в България". Класацията започна на 15 януари, когато Плевен беше на 24-то място и продължава до 10 март.

За 2012 година Плевен достигна най-високото до сега 12-то място в читателската класация "Кой е най-добрият град за живеене в България" като от 2008 г насам се изкачва на все по-висока позиция. В момента Плевен е на 9-то място и вече подобри позицията си в класацията. Припомняме на читателите на DarikNews.bg, че могат да гласуват еднократно всеки ден.

За седма поредна година Дарик радио и „24 часа" търсят Най-добрия град за живеене в България. В класацията участват 27 областни града в страната, които ще бъдат оценявани по 20 критерия. За Плевен можете да гласувате ТУК http://dariknews.bg/city2013.php?city=32.

Досега победители в класацията "Кой е най-добрият град за живеене в България" са били Варна /2007 г., 2008 г./, София /2009 г., 2011 г./ и Бургас /2010 г., 2012 г./, като и трите града са печелили по два пъти.

И тази година градът, получил най-много гласове в читателската класация, ще получи специален приз. Рекордьор в това гласуване от 2007 г. досега е Варна - избирана от читателите три пъти. След него се нарежда Стара Загора, посочван два пъти за най-добър град за живеене.

Към момента за Плевен, читателите на DarikNews.bg са дали близо 3500 гласа онлайн. Първи в класацията продължава да е Бургас, който води пред Стара Загора и Варна.