boks
boks / hr botev pleven
Край импровизиран боксов ринг в зала „Европа“ се събраха днес четвъртокласници от Начално училище „Христо Ботев“ – Плевен. Поводът бе поредната инициатива от дългогодишния проект на училището „Спорт и изкуство срещу агресията“, в рамките на който участие досега са взели редица популярни спортисти и дейци на културата. Специални гости в училището днес бяха президентът на Боксов клуб „Мизия 80“ – Плевен Александър Владимиров – два пъти трети в света, вице шампион и световен шампион за професионалисти, треньорът в клуба Мартин Димитров, Илина Иванова – шампионка на 69 и 75 кг и помощник-треньорът Мария Цанова. Пред малчуганите те направиха демонстрация, а най-смелите ученици също сложиха ръкавиците и усетиха тръпката да стъпиш на боксовия ринг.

boks
hr botev pleven

В атракция се превърна участието и на директора на училището Цветелин Горанов. След края на мероприятието в знак на благодарност той подари красиви букети цветя на двете дами от БК „Мизия 80“.

boks
hr botev pleven
 

„Чрез този проект се стремим да насочим децата към спорта, а не с агресия да решават споровете си в училище. Нека имат спортен хъс, но той да се демонстрира в спортните зали“, каза Цветелин Горанов. Децата трябва да се занимават повече със спорт – поне по един час три пъти в седмицата, за да намалее тази агресия, на която за жалост често сме свидетели в училищата и на улицата, а и да намалят времето, прекарано пред компютъра, сподели президентът на БК „Мизия 80“ Александър Владимиров. Той посочи, че в неговия клуб тренират връстници на децата, пред които бе направена демонстрацията, като не скри надеждата си, че след урока някои от тях също ще се запалят по бокса и ще започнат да тренират. Групата ни на тази възраст е от над 20 деца, интересът е голям и това само може да ме радва, каза още именитият плевенчанин.

boks
hr botev pleven

boks
hr botev pleven