Словенска делегация на обмен на добри практики в Тетевен
Словенска делегация на обмен на добри практики в Тетевен / Светломира Анастасова

9-членна група от Словения посети община Тетевен, информират от пресцентъра на кметската администрация. Целта на визитата е обмен на добри практики в екотуризма, развивани в планински региони със съхранени природни ресурси. Представителите на пет общини, регионална туристическа асоциация, експерти, предприемачи на екоферми и туристически предприятия се срещнаха със служителите от отдел «Туризъм, околна среда», представители на туристическия бизнес и сдруженията «Клуб за пешеходен туризъм «Царичина» и туристическо дружество «Вежен». Групата от Словения се придружава от Велислава Чилингирова, представител на Регионалната туристическа асоциация "Стара планина", организацията - приемащ партньор.

Словенската делегация показа филм за кафявата мечка, изготвен от НПО «Дробновратник», а домакините, от своя страна, презентираха общината, след което в едночасова дискусия участниците споделиха добри практики в областта на екотуризма. Чуждестранната група посети и курортното селище Рибарица.

Десетдневното посещение в България на словенците е финансирано по програма на Европейския съюз "Учене през целия живот", сектор програма "Леонардо да Винчи".