/ Община Плевен
Вандали са нанесли щети за хиляди левове на поливната система в центъра на Плевен, в района над Водната каскада. Това съобщи днес пред журналисти инж. Павлина Тодорова, началник отдел "Екология" в Общината.

Счупени са разпръсквачите и след това са хвърлени в каскадата, откъдето са извадени с кепчета от работници, скъсани са тръби, отваряни са шахтите, откъдето се управлява системата. Днес ще стане известно как и дали е възможно да се възстанови електрозахранването, за да може да се поливат тревните площи, които на места са започнали да жълтеят.

Автобус е пламнал в Плевенско

Освен поражения по поливната система, са чупени съоръжения и е пален огън на детски площади в парк "Кайлъка" и в Градската градина. 

По повод поредните вандалски прояви в централната част на Плевен кметът Георг Спартански коментира, че се дават стотици хиляди левове за поправка на подобни щети, но резултат след това отново няма. Той обяви, че тази седмица има намерение да се направи среща с директора на Областната дирекция на МВР в Плевен и с началниците на двете районни управления, за да се предприемат конкретни мерки за опазване на публичната общинска собственост.
Елина Кюркчиева, БТА