me4ta
me4ta / archive
Център за приобщаващо образование има огромното удоволствие да сподели вдъхновяващата и трогателна история на седмокласника Илкер Сальовлу от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“, с. Езерче., който е сред победителите в конкурса „На крилата на моята мечта“, който се проведе в рамките на национална кампания „Дни на приобщаването 2018:Дайте им  крила.“

Акцентът на кампанията беше върху подкрепата, която цялата общност – семейството, бизнесът и институциите, могат да окажат на училището, за да може то да изпълни основната си мисия – да подкрепя децата ни и да им дава крила. Повече за кампанията може да прочетете на:
https://www.cie.bg/bg/Nad-500-deca-krila-se-vkluchiha.

Участниците имаха за задача на изпратят своята мечта и да нарисуват/изработят криле, с които да полетят.  Илкер мечтае за безброй неща, разкри двете си най-съкровени мечти.
Първата мечта - за момента все още недостижима, е да може да ходи, за да играе наравно с приятелите си, а втората - да лети със самолет, да види света от високо и да се почувства сякаш има крила.
Директорът на училището Зюлейха Карман, твърдо решена с цената на всичко да сбъдне мечтата му да полети, намира партньор в лицето на компания за спортна и туристическа авиация - SKYVISION.BG-София, които се отзовават и подаряват на Илкер ваучер за полет със самолет.  

Полетът ще се осъществи в авиационен комплекс за спортна и туристическа авиация, летище Бохот-ЛМ на 5 юли 2018 г. (четвъртък) от 10:30 часа край село Бохот, общ. Плевен.