Samsung-BG и Медицинският университет започват съвместна работа през 2015 г.
Samsung-BG и Медицинският университет започват съвместна работа през 2015 г. / mu.pleven

Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов и представители на ръководството на висшето училище посрещнаха на работна среща Крис Чънг, изпълнителен директор на Samsung България и неговия екип. Желанието за среща от страна на водещата технологична компания у нас е следствие от официалната визита на посланика на Южна Корея в България, Н. Пр. Шин Менг-хо. Корейският посланик посети МУ-Плевен през януари 2014 г. и заяви твърдата си готовност за бъдещо сътрудничество в областта на интегриране на високите технологии в обучението и научноизследователската дейност.

Проф. Томов и ръководството на висшето училище посрещнаха изпълнителния директор и екипа на водещата технологична компания в Телекомуникационния ендоскопски център и проведоха среща-разговор, обсъждайки възможностите за бъдещо партньорство.

SamsungBG и Медицинският университет започват съвместна работа през 2015 г
netinfo

Ректорът запозна гостите с отличителните характеристики на медицинския университет в Плевен, които го открояват и му дават предимство на съвременен образователен и научноизследователски център с приоритет в развитието на телемедицината и роботизираната хирургия. Той представи проектите, по които работи университета - разкриване на четвърто основно звено в структурата на университета Факултет по фармация и оборудване на студио за 3D обучение за студенти, докторанти и специализанти в Телекомуникационния център.

Екипът на Samsung България разгледа центъра по телемедицина и остана силно впечатлен от възможностите за обучение с авангардна апаратура - на двата ендотренажора и в експерименталната операционна зала.

Срещата приключи с твърда заявка на двете страни за установяване на партньорство и дългосрочно сътрудничество в сферата на внедряване на високите технологии в обучението и научноизследователската дейност.

SamsungBG и Медицинският университет започват съвместна работа през 2015 г
netinfo

На практика това ще се реализира през 2015 г. в новоразкрития Факултет по фармация, чрез оборудване на модерна зала за обучение на студенти и провеждане на семинари за дигитализиране на здравното обслужване и прилагане на умни решения в лекарската практика.