pisateli
pisateli / dariknews.archive
Физическо и емоционално здраве и искрено и точно перо пожела при откриването на сезона на Дружеството на писателите в Плевен, неговият председател Христина Комаревска.
„Не на декларациите, шаблоните и клишетата. Да бъдем по-истински, да си помагаме и на края на творческия сезон да имате успехите, които очакваме. На добър час!“, пожела Комаревска на членовете на дружеството на плевенските творци.

pisateli
dariknews.archive

Участниците и гостите на събитието бяха поздравени и от неговия домакин Мария Мескин, която е директор на ХГ Дарение "Колекция Светлин Русев. "Ние ви чакаме всеки път с отворени обятия и с любов във сърцата. Харесваме това, което правите, обичаме ви и на добър час за новия творчески сезон" каза Мескин.
Тя представи новото попълнение на дамската част от членския състав на галерията – Габриела, която по професия е екскурзовод.
pisateli
dariknews.archive

Събитието започна с две изпълнения на хор „Звъника“ под диригентството на Ваня Делийска и съпровод на рояла от Магдалена Начева. 

pisateli
dariknews.archive

Поетесата Лалка Павлова, която беше водеща на срещата отбеляза, че е традиция всяка есен в навечерието на 1 октомври да се открива новия творчески сезон на писателите в Плевен. Тя припомни, че от 1989 г. по повод отбелязването на 700 - годишнината от рождението на Йоан Кукузел, първи октомври е обявен и за празник на българската музика и поезия. Лалка Павлова отбеляза и факта, че българската поезия води началото си от средата на 9-ти век, когато братята Кирил и Методий създават Славянската писменост и превеждат първите богослужебни книги. 

pisateli
dariknews.archive

Гости в срещата на плевенските творци бяха бургаската поетеса Светла Гунчева, както и Илко Иларионов, Вера Стефанова, Веселин Чернялски, Гюлшен Алиева, Люлин Занов, Зоя Минева, Валери Петров и Витка Витанова.