Разкриха незаконен пункт за цветни метали при осъществяване на крупна сделка
Разкриха незаконен пункт за цветни метали при осъществяване на крупна сделка / dariknews.archive

На 8 август 2014 година за времето от 11:00 до 14:00 часа на територията на община Червен бряг е проведена специализирана операция съвместно със служители на РИОСВ - Плевен по линия  "Протоводействие и превенция на криминални и икономически престъпления".

 

В имот в землището на село Чомаковци, собственост на 30-годишен, са открити да се съхраняват върху  асфалтова площадка обгорели медни проводници, а върху работещ електронен кантар са намерени поставени оловни плочи. До кантара е установен бележник с дата 8 август 2014 година и вписани в него данни, както следва: мед - 4310.00 кг. и олово 1911.00 кг.

 

 

Близък на собственика на имота, е обяснил пред проверяващите, че складираните черни и цветни метали са собственост на софийска фирма и са транспортирани от базата на фирмата. За отпадъците не е представен документ за произход. Имотът не притежава разрешение за търговия с черни и цветни метали.

 

За извършената  проверка е съставен констативен протокол от служител на РИОСВ - Плевен, а на 30-годишния е съставен акт за административно нарушение на основание чл. 133, ал.3, т.3  от Закон за управление на отпадъците.