Ралица Добрева поиска от две министерства средства за проект за нов мост над р. Искър
Ралица Добрева поиска от две министерства средства за проект за нов мост над р. Искър / dariknews.archive

На заседание на Комисията по транспорт в Областна администрация Плевен на 12 януари 2015 г., беше разгледано искането на Община Червен бряг за уточняване на обходни маршрути поради затваряне на моста над река Искър на Път ІІІ-306, Червен бряг-Чомаковци-Кнежа.

Ралица Добрева поиска от две министерства средства за проект за нов мост над р Искър
netinfo

Поради възникнала авария на моста над река Искър, преди село Чомаковци, Път ІІІ-306, Червен бряг-Чомаковци-Кнежа, мостът беше затворен за ремонтни работи, считано от 6 януари 2015 год. Съгласно заповед на директора на Областно пътно управление, инж. Ивайло Денчев беше утвърден обходен маршрут за автомобилното движение: Луковит-Долни Дъбник-Искър Кнежа. Освен знаците преди и след мостовото съоръжение, ще бъдат поставени и незаобиколими препятствия преди и след него.

Предвид важността на съоръжението за провеждане на автомобилното движение, включително от и за ферибота в град Оряхово, областният управител на Област Плевен Ралица Добрева е отправила искане до министрите на транспорта и регионалното развитие, за осигуряване на целеви средства за проектиране на ново съоръжение над река Искър, преди село Чомаковци. За целта е организирана и среща на г-жа Добрева с Агенция "Пътна инфраструктура" - София.

На заседанието стана ясно, че Община Червен бряг трябва да промени общинската транспортна схема, като движението се проведе по маршрута: Чомаковци-Лепица-Сухаче-Горник-Червен бряг.
Необходимо е новите маршрутни разписания да бъдат одобрени от Областната комисия по транспорт.