Ралица Добрева откри състезанието по спортен риболов за хора със зрителни увреждания
Ралица Добрева откри състезанието по спортен риболов за хора със зрителни увреждания / dariknews.archive

Над 50 души с нарушено зрение от цялата страна, любители на риболова взеха участие в днешното състезание, което се състоя на Табаковия язовир. Официални гости на откриването бяха Областният управител на Плевен Ралица Добрева, която е и патрон на събитието, зам.-кметът Дамянка Владимирова, председателят на Съюза на слепите на национално ниво Васил Долапчиев, г-жа Ташкова директор на Дирекция интеграция на хората с увреждания към специализираната агенция и председателят на Съюза на слепите в Плевен инж. Ангелов.

Ралица Добрева откри състезанието по спортен риболов за хора със зрителни увреждания
netinfo

„Риболовът е вероятно единственото спортно занимание, което съчетава в себе си едновременно и релаксация, и спортен хъс. Така се създават едни от най-веселите истории и здрави приятелства. Надявам се днес общият спортен дух и риболовната страст да обединят всички ви и да ви донесат много настроение и положителни емоции.
Нека победи най-добрият! На слука!", каза областният управител на Плевен Ралица Добрева, приветствайки участниците в състезанието.

„Изразяваме своята удовлетвореност, че в Плевен работи една от най-големите и активни организации на Съюза на слепите в България, а днешното събитие е поредното доказателство за нейната ползотворна дейност. Турнирът е повод да засвидетелстваме своето уважение и признание към хората със зрителни увреждания и усилията им да бъдат достойна част от нашата общност със своите личностни качества, високия си дух и енергията да ги отстояват", каза при откриването на турнира г-жа Владимирова.

Ралица Добрева откри състезанието по спортен риболов за хора със зрителни увреждания
netinfo

Областна администрация осигури статуетките за победителите. Награждаването на най-добрите ще се състои в 18:00 часа в хотел Балкан.