Районна прокуратура няма данни за връзка между двете самоубийства във Второ РПУ
Районна прокуратура няма данни за връзка между двете самоубийства във Второ РПУ / netinfo
Няма данни за връзка между самоубийствата на двамата плевенски полицаи от изминалите дни, каза за Дарик наблюдаващият прокурор по двата случая Диана Маркова. Районна прокуратура Плевен е образувала досъдебни производства по Член 127 за склоняване към самоубийство срещу неизвестен извършител.

Не са налице данни за умишлено причиняване на смърт и в двата случая, затова не смятаме, че се касае за убийство, допълни прокурор Маркова. Тя поясни, че е уведомена Военна прокуратура, но случаите се разглеждат от Районна прокуратура, тъй като не са при или по повод службата на двамата в полицията.

И двамата полицаи до последно са били на работа, но няма данни да са имали проблеми на работното си място. От личните си впечатления прокурор Маркова сподели, че полицай Калоян Бонев е бил тих и спокоен човек, добър и оперативен полицай, който не споделял проблеми и чувства.

Първоначалните данни сочат, че между него и съпругата му е имало спречкване непосрествено преди инцидента. Полицай Бонев се е прострелал в сърцето в присъствието на жена си. За другия случай с Йордан Паисиев няма информация за семейни проблеми и разправии. Съпругата му е спяла в съседната стая, когато се е прострелял в слепоочието.

Наблюдаващият прокурор изрази дълбоко съмнение да има каквато и да е връзка между двете самоубийства, но допълни, че ако бъде намерена такава, тя ще бъде оповестена. Текат комплексни проверки във Второ РПУ с участието на психолози и психиатри.